Top 10 DX of the Year

20. 11. 2018

Radiohuutokauppa 6.10.2018

24. 09. 2018


SRHS järjestää radiohuutokaupan lauantaina 6.10.2018 Petäjäveden radio- ja puhelinmuseolla, Heinämäentie 58, 41900 Petäjävesi. Huutokauppa pidetään yhdistyksen syyskokouksen ja esitelmien yhteydessä ja se alkaa em. ohjelmanumeroiden jälkeen n. klo 14.30. Huutokaupattavissa esineissä on Seuran saamia lahjoituksia ja myyntiin jätettyjä yksityishenkilöiden kohteita. Esineisiin on mahdollisuus tutustua paikan päällä ennen huutokauppaa, sekä internetissä.

Kohdeluettelo löytyy täältä.

Suurimmalla osalla kohteista on lähtöhinta, joka löytyy kohdeluettelosta. Kohteiden kunto ja toimivuus on arvioitu niin hyvin kuin se on lyhyen tarkastelun aikana ollut mahdollista. Mikäli laitetta ei ole testattu, siitä on maininta. Koska radioita on kokeiltu pääasiassa päiväsaikaan, esimerkiksi keskiaaltoasemien kuuluvaisuutta ei ole täysin voitu arvioida.

Kohteiden kuvat löytyvät täältä: www.flickr.com/photos/96450396@N06/albums/72157701575292065. Kuvan saa isommaksi klikkaamalla sitä alkunäkymässä ja kuvia voi sen jälkeen selata nuolinäppäimillä tai sivun reunoissa olevilla nuolilla. Kuvan alla näkyy muiden tietojen ohella kohdenumeron (esim. EKUA3000). Kohdenumerolla löytyy lisätietoja em. kohdeluettelosta.

Kohteista on mahdollisuus jättää myös ennakkotarjouksia. Sitovat tarjoukset on jätettävä sähköpostilla viimeistään torstaina 4.10. klo 24 mennessä os. pet.museo@gmail.com. Kirjoitathan sähköpostin otsikkokenttään kohteen EKUA-koodin. (esim. EKUA3000).

Ennakkotarjousten laskutus: Etänä tehdyt ostokset laskutetaan välittömästi huutokaupan jälkeen. Niiden toimitus hoidetaan vaihtoehtoisesti postitse tai Matkahuollolla loka-marraskuussa ostajan maksaessa rahtikulut.

Jälkitoimitukseen jäävien esineiden osalta vastuu esineen kunnosta siirtyy ostajalle huutokaupan jälkeen.

Nouto myöhemmin: On myös mahdollista jättää esineet myöhemmin noudettavaksi niin, että ne on noudettava viimeistään kevään rompepäivänä 25.5.2019. Tämän päivän jälkeen noutamatta jääneet huudot katsotaan lahjoitetuiksi Suomen Radiohistorialliselle Seuralle.

Körner 19.3 FM-antenni

16. 05. 2018

1. Taustaa

Varmasti moni meistä FM-kuuntelijoista on miettinyt, että miten voisi kuulla lyhyenä alkukesän ES-kelien aikana vielä enemmän ja kauempaa asemia. Minulla on ollut käytössä jo vuosia Triaxin 8-elementtinen Yagi ja vaikka olen siihen ollut hyvinkin tyytyväinen, päätin yrittää hakea parannusta kuuluvuuteen uuden antennin kautta. Kaupallisia antenneja FM-kuuntelijoille on tarjolla aika rajoitetusti, johtuen varmaankin logistisista haasteista (kuinka saada antenni tilaajalle ehjänä) ja asiakaskunnan suppeudesta. Tosin tämän ”projektini” aikana tuli tietooni, että esimerkiksi saksalainen Antennenland myy Körnerin 9-elementtistä antennia netissä. Hinta toimituksineen Suomeenon noin 110€.Tykkään rakennella ja nikkaroida itse kaikkia pieniä juttuja, mutta tunnen rajoitetustielektroniikkaan, radioihin ja antenneihin liittyvää tekniikkaa. Siksi hyvien antennin teko-ohjeiden löytyminen oli edellytys tälle hankkeelle. Kiitos netissä olevien selkeiden rakennusesimerkkien, urakkaan oli lopulta kuitenkin aika helppo lähteä. Samalla toki vapautan itseni täydellisesti vastuusta jos joku haluaa näiden ohjeiden perusteella oman antennin rakentaa ja joku asia menee pieleen.Ensikokemukset ovat olleet erittäin positiivisia. Ero Triaxiin on selkeä, mutta ei sitä mullistavaksi uskalla sanoa. FM-kuuntelua, kuten muussakin dx-kuuntelussa, ratkaisevinta on olla oikeassa paikassa – oikeaan aikaan.

Read More →

Pirate Hunt 2018

29. 03. 2018


Pirate hunt “Pongaa piraatti pääsiäisenä” 2018 will be held during Easter 2018 (March 30th – April 1st). We try to keep rules simple:

-log as many PIRATE stations as possible between March 30th 0000 UTC and April 1st 2359 UTC
-all bands are accepted but only stations without license are counted (no relays by legal stations) Stations with many names shall be counted only once.
-ID has to be heard or identification should be otherwise confirmed. QSL or recording is not necessary.
-post your full logs on forum (http://bbs.fmdx.tk/index.php?topic=460.0), FMDX.tk Facebook group or by e-mail staff @ radioaktiiviset.info, during or after the contest (but until April 30th, 2018)
-participating is free for anyone and all participants will receive a diploma later
-results will be published in May

Pongaa piraatti pääsiäisenä 2018 is organized by a local radio club Sisä-Suomen Radioaktiiviset (Radioactives of Middle Finland)

Like Our Page in Facebook: https://www.facebook.com/PirateHuntDX/

Everyone is warmly welcome!

Radioactives/Radioaktiiviset

P.S. This weekend, also the Global HF Weekend will be organized so there will be super free Easter coming! For more information of Global HF Weekend: https://swling.com/blog/2018/03/reminder-global-hf-pirate-weekend-march-30-31-and-april-1-2018/

RADIOVIESTINNÄN ERIKOISTAPAHTUMA JÄMI ON AIR 25-27.5.2018

11. 02. 2018

Jämi Areenan ja piha-alueen valtaavat radioamatöörit ja pienlentokoneharrastajat viikonlopuksi toukokuussa.


Tule tutustumaan radioamatööritoimintaan ja seuraamaan kuinka ILMARI-pallo lähetetään matkaan.

ILMARIA voit seurata myös internetin välityksellä, kun se matkustaa ympäri maapallon.

Alueella on erilaisia radioamatööriasemia kuten HF-asema, radioamatöörisateliittiasema, radiosuunnistusta sekä paljon muuta mielenkiintoista radioaiheista tapahtumaa. Yritämme yhteyttä kansainvälisen ISS- avaruusaseman kanssa.

Mukana ovat myös DX-kuuntelijat, LA-puhelinharrastajat sekä paljon, paljon muuta radioihin liittyvää harrastustoimintaa.

Tapahtumassa loistava tilaisuus tutustua läheisesti erilaisiin ilmailuun liittyviin harrastuksiin, kuten lennokit, laskuvarjohyppy, moottorilento, purjelento ym. ym.

Suomen avaruustutkimusseura ry on mukana tapahtumassa erilaisine raketteineen.

Mukana on myös erilaisia lentosimulaattoreita!

Paikan päällä tunnelmaa lisäävät ruokakojut sekä moninaiset markkinamyyjät.

Tapahtuman tiedustelut:

Tomi Liukkonen
Tomi OH3FSR
tomi.liukkonen@solidantic.fi
p. 044 201 8383

Paikkavaraukset:

Outi Lappalainen
outi.lappalainen@solidantic.fi
p 044 243 7078

Radioaktiivinen Blogi

Tiedotustoimintaamme ja muutakin sekalaista DX-Kuunteluun ja radioharrastamiseen liittyvää.

Olemme myös SoMessa!

Löydät meidät sosiaalisesta mediasta...

Facebook